Craciunul sarbatorit peste tot in lume

Crăciunul sau Nașterea Domnului  este o sărbătoare crestina celebrată la 25 Decembrie în fiecare an. În anumite țări, unde creștinii sunt majoritari, Crăciunul e de asemenea sărbătoare legală, iar sărbătoarea se prelungește în ziua următoare, 26 Decembrie: a doua zi de Crăciun. De la debutul secolului al XX-lea, Crăciunul devine și o sărbătoare laică, celebrată atât de către creștini cât și de către cei necreștini, centrul de greutate al celebrării deplasându-se de la participarea în biserică la rit spre aspectul familial al schimbului de cadouri sau, pentru copii, „darurilor de la Moș Crăciun”.
Va prezint mai jos o colectie foto menita sa arate cum face parte Craciunul din viata fiecarui individ oriunde s-ar afla pe glob.




O fetita iraqiana participa la slujba de Craciun in biserica catolica Chaldean din Amman, Iordania.

Un barbat isi picteaza fruntea cu mesajul "Craciun Fericit" in limba hindusa de Ajunul Craciunului in orasul Allahabad din nordul Indiei.
Personalul militar al Statelor Unite sarbatoreste Craciunul in baza militara din Balad,  la 80 Km nord de Baghdad.

Membrii clubului de inot Berliner Seehunde () fac o baie in apa inghetata a lacului Orankesee cu ocazia traditionalei bai de Craciun, in Berlin. Membrii clubului pretind ca o scufundare rapida in apa inghetata este sanatoasa si ca face bine circulatiei sangelui.






Detectivii politiei nationale din Philipine investigheaza pagubele bisericii catolice Sacret Heart ca urmare a unei explozii din timpul slujbei de Craciun, in insula Jolo, din provincia Sulu din sudul Philipinei. O bomba a explodat ranind un preot si alte 10 persoane.  Materialul exploziv improvizat era ascuns intr-o fereastra de ventilatie aproape de acoperisul bisericii.
Oameni fara casa participa la o slujba de Craciun intr-un autobuz in Nice, sudul Frantei.



Pom de craciun din prajitura. Se pregateste cu o luna inainte de Craciun, tipic pentru Craciunul Slovac
Un gnom indeplinind dorinte in Kelapa Gading Mall, Jakarta
Craciun pe plaja Bondi langa Sydney, Australia.Se pare ca tot orasul a iesit la plaja profitand de o zi de Craciun fara urma de nori la 30 de grade Celsius 
Prima zi de Craciun pentru Seth Lainthier.
Aceasta vanzatoare de costume de Craciun are felul ei de a se bucura de sarbatoare in Ahmedabad, India. Viata are suprizele ei pentru toti, bogati ori saraci.
Pomul de Craciun in Recife, Brazilia. Acesta este facut din CDuri piratate, conficate de brigata imppotriva pirateriei a politiei locale.


Poza facuta in Odorhoiul-Secuiesc, Romania. In seara de Ajun, zeci de locuitori s-au strans in centru orasului pentru a se ruga impreuna. Dupa rugaciune toti si-au ridicat spre cer rugaciunile prin aceste baloane cu aer cald.


3 comentarii: