China, vazuta prin obiectivul unui fotojurnalist

Petrecandu-mi destul timp pe internet cautand prin imagini, stiri, postari, am ajuns sa apreciez munca catorva fotojurnalisti si m-am gandit ca ar fi interesant sa arat aici colectia de imagini a lui Elizabeth Dalziel, fotograf pentru Associated Press, s-a stabilit la Beijing si s-a documentat de-a lungul catorva ani despre oameni, locuri si evenimente , daruind lumii o viziune larga prin obiectivul ei asupra Chinei.
Grupate aici veti gasi o colectie de imagini a oamenilor din toate categoriile sociale, evenimente mici sau mari, a vietii de zi cu zi.


Studioul din Beijing al Baletului National al Chinei, sau Trupa Centrala de Balet, cum e cunoscut in China, in timpul unor repetitii. Multi dansatori ai acestei trupe au castigat medalii de aur argint si bronz la numeroase competitii internationale. Maestrul  Peter Gushev din fosta Uniune Sovietica a reusit sa puna o fundatie solida a baletului clasic in aceasta trupa.
Baletul National al Chiinei a fost fondat in decembrie 1959, an in care a fost construit special Teatrul Tianqiao, teatru specializat in reprezentatii de opera si balet.


 Lucratoare care opereaza o masina la o fabrica de imbuteliat bere in satul Nan Jie Cun. Industria satului este detinuta colectiv iar lucratorii primesc locuinte gratuite si asistenta medicala 

Un copil mananca taitei gratut intr-o salade mese comunala a satului Nan Jie Cun. Muncitorii migranti, dealtfel un stalp important al fortei de munca locale, primesc mai putine beneficii decat muncitorii rezidenti locali.

Tinerii chinezi executand exercitii militare in afara scolii in satul model Nan Jie Cun. Pentru multi, Nan Jie Cun a devenit un model, un amestec de piata libera si control guvernamental, care a facut din China o noua putere mondiala.


O imagine mare a fostului lider rus Joseph Stalin impodobeste piata satului Nan Jie Cun.

Ferma de energie eoliana Da Bancheng in Xinjiang, aproximativ la 40Km sud de orasul Urumqi. Inalta legislatura diin China a adoptat o rezolutie privind schimbarile climatice, dupa ce un raport al expertilor politici a declarat ca guvernul ar trebui sa ia masuri astfel incat emisie de dioxid de carbon ale tarii sa isi atinga limita pana in 2030.


Zeci de mii de participantii aliniati sa ia parte la prima repetie majora a celei de-a 60a aniversari a Chinei la Beijing


Inspectarea oulelor folosite pentru producerea vaccinului impotriva virusului AH1N1.
Oficialii Chinezi au aprobat Joi, 3 Septembrie 2009 un vaccin ce, conform declaratiilor previna noua gripa in doar o singura doza.



Un model ce poartă o creaţie a  studentilor absolventi de Arte Plastice a Academiei Chinei Centrale , la spectacolul de absolvire, prezentat în  cadrul China's Fashion Week de la Beijing.



Doua mirese incercand sa se incalzeasca in timp ce  isi asteapta randul sa fie fotografiate de un fotograf profesionist de nunti.



Un comentariu:

  1. Nu aveam idee despre multe lucruri in ceea ce priveste China, in afara de marfa contrafacuta :)

    RăspundețiȘtergere